Polyurea

vlamil 16 galerijaZbog ubrzanog razvoja ekoloških materijala i brzih - trajnih rešenja u građevinarstvu, Vlamil Izolacija D.O.O. iz Beograda je započela svoju aktivnost u tehnologiji ekoloških izolacija putem prskanja ili sprejanja poliuretanske pene i polyurea membrane. Od 2014. samo je promenila ime u Vlamil Izolacija.

Naša kompanija Vlamil Izolacija D.O.O. je počela da se razvija u tom smeru sve dok se nije specijalizovala i da postiže uspeh u oblasti termo i hidro izolacije privrednih - industrijskih i individualnih objekata.

Naše prvo iskustvo smo dobili prskanjem - sprejanjem PV-pene i polyurea membrane materijalima svetski poznate kompanije Synthesia iz Španije, pa onda Bayer iz Nemačke, pa zatim Ravago iz Francuske i sada trenutno koristimo materijale Polyhem Systems iz Poljske, čijim kvalitetom smo jako zadovoljni.

Naša kompanija Vlamil Izolacija D.O.O. je jedina u Srbiji koja ima obučenog i specijalizovanog tehnologa za ovu vrstu materijala za termo i hidro izolaciju. Svetski prestižni sertifikat smo dobili od asocijacije PTCE / PRIMEAUX ASSOCIATES, koji je i lično potpisao poznati profesor za oblast polyurea, gospodin Dudley J Primeaux II iz Teksasa, SAD.

vlamilNaša kompanija Vlamil Izolacija D.O.O. je obučena za rad na GAMA i GRACO opremama. To su grejne pluralne komponente opreme za prskanje - sprejanje poliuretanske pene i polyurea membrane.

Naša kompanija Vlamil Izolacija D.O.O. u svakom momentu ima tehničku i stručnu pomoć od kompanije koja proizvodi PU - penu i polyureu - Polyhem Systems iz Poljske.

Vrlo važno je da istaknemo da smo bili deo tima za prskanje - sprejanje polyurea membrane na betonske bazene reprezentativnog kompleksa akva park pod nazivom "Grad Sunca", koji se nalazi u Trebinju, BiH.

Polyurea se nanosila u više boja koje su otporne na UV zrake - koristila se polyurea aromatična čista 100% i alifatična polyurea poznatog proizvođača "Herkules" iz Vilaha, Austrija. Projekat je rađen u julu 2017. godine.

vlamil akva parkPolyurea izolacija - zaštitna membrana je pokazala svoju veliku sposobnost da može da traje jako dugo, duže nego bilo koji zaštitni pokrivač  - farbe, a, naravno, time se smanjuju troškovi održavanja.

Pokrivač ili premaz od polyuree štiti čelične, drvene, betonske konstrukcije od propadanja - korozije, hemikalija, vremenskih uslova i od fizičkih i mehaničkih elemenata.

Polyurea izolacija je idealna za nove primarne obloge i projekte rekonstrukcije.

Polyurea izolacija je otporna na bakterije - plesni, antiklizna je podloga i laka za održavanje. Otporna je na svakodnevno habanje, pešačko ili teretnim - utovarnim vozilima.

Polyurea kao takva idealna je za sve vrste javnih objekata, kao na prime: restorani, bolnice, škole, sve vrste magacina i skladišta, plovni objekti, splavovi, objekti koji se zaranjaju u vodu i stalno su u vodi, sve vrste maloprodajnih objekata, naročito za objekte uzgajanja bilo koje vrste životinja, poljoprivredni objekti (magacini, silosi, skladišta, hladnjače), kao i sve vrste tovarnih sanduka vozila.

Polyurea izolacija zbog svoje žilavosti i elastičnostičak do 300% je jedan od najjačih premaza na planeti i može da se tako rastegne da premosti i veće pukotine i diletacije na podu da i ne primetite.

Polyurea izolacija izdržava visoku abraziju, udare i ekstremno velika mehanička i fizička opterećenja.

Polyurea izolacija i poliuretanska pena mogu biti prilagođeni vašim specifičnim potrebama i mogu se razviti u više boja po ralu, formulacija i fizičkih osobina baš ono zbog čega je vama i potrebno. Baš zato je polyurea i PU-pena tehnologija, a ne proizvod, one se stvaraju u ekstremno otporne i brzo postavljene premaze prilagođavajućem svojstvu dve reaktivne komponente.

Sušenje polyurea izolacije ili pu-pene se odvija u roku od nekoliko sekundi, a ne minuta, i posle par minuta možete podlogu da koristite.

Polyure izolacija takođe stvara besprekornu bez sastava monolitnu vodootpornu membranu, ne postoje sastavi i kao takva može biti završni premaz.

Polyurea izolacija ne emituje inkakva isparenja organskih jedinjenja i zato spada u ekološki izbor izolacije.

Polyurea izolacija je nezamenljiva zaštita u industriji i u zaštiti predmeta

  • rudarska industrija
  • pekarska industrija
  • mlekarska industrija
  • mesna industrija
  • bazeni za pijaću vodu
  • bazeni za kupanje
  • cevovodi
  • metalni kontejneri
  • razni predmeti

Polyurea kao zaštita sa jačim naprednim hemijskim sastojcima koristi se i u vojne svrhe, na primer kao zaštita od ekploziva vojnih vozila ili vojnih objekata.